K-District: Kako će izgledati stambeno-poslovni kompleks podno Kalemegdana

Holandski Pinnacle i domaća kompanija AGNS INVEST doo gradiće u podnožju Beogradske tvrđave novi stambeno-poslovni kompleks.

U kulturno istorijskoj celini Kalemegdana, uz Savu i Dunav, nekadašnju industrijsku zonu zameniće stambeno-poslovni kompleks K-District kojeg gradi holandski Pinnacle, osnivač kompanije Levi9, i srpska kompanija AGNS INVEST doo koji je deo poznate Aleksandar Grupe iz Novog Sada.

Od projekta Zahe Hadid za podnožje Beogradske tvrđave se odustalo, i sada će se na tom mestu graditi stambeno-poslovni kompleks.

Pored stambenog i poslovnog, K-District će obezbediti i prostore namenjene deci, odmoru i rekreaciji, a ponudu će upotpuniti prodavnice, restorani, kafei, knjižare i galerije.

Kompleks će biti bogat drvećem i zelenilom, a poseban kvalitet doneće mu buduća promenada – široka pešačka zona koja će ostaviti otvoren pogled sa Kalemegdana ka reci, a svojim uređenim šetalištem povezivati Beogradsku tvrđavu sa Beton halom i Dunavom.

Kako se navodi na sajtu, „Kalemegdan i Luka Beograd dobiće novu, prirodnu sponu, kojom će zapušteni ambijent sa ostacima stare pruge biti preoblikovan u novu, skladnu i negovanu celinu.

Pogledajte kako izgleda karakterističan stan od 60 kvadratnih metara:

Izvor: Gradnja

Kategorije

  • Nema kategorija
Call Now Button