Evo kakvi se to stanovi grade u bivšoj industrijskoj zoni na Dorćolu

U najstarijem delu prestonice, na prostoru gde se nekada nalazila fabrika “Beko”, niklo je ogromno gradilište. Normalno je da sve Beograđane sada kopka šta se tu tačno gradi i kako će ovaj deo Dorćola, nazvan K-District, izgledati već od jula 2020. godine.
Kako smo saznali od investitora, ovaj kraj grada, smešten između ušća Save u Dunav i tvrđave na Kalemegdanu, biće pretvoren u stambeno-poslovni kompleks, koji će se u potpunosti uklopiti u staro gradsko jezgro, a istovremeno biti i u skladu sa urbanim životom modernog Beograda.

Budući stanari jedne od pet lamela živeće u kvartu bogatim zelenilom i drvećem, sa mnogo sadržaja namenjenim deci, odmoru i rekreaciji. Pritom, imaće jedan od najlepših pogleda u čitavom gradu.
Tu će biti prelepa široka promenada, koja će se prostirati od Beogradske tvrđave, preko Beton hale, pa sve do Dunava, a posetioci Kalemegdana i dalje će imati otvoren vidik ka reci.

Naravno, ostavljen je prostor za prodavnice, restorane, kafiće, knjižare i galerije, što znači da će žiteljima K-District kompleksa na dohvat ruke biti dostupno sve što je neophodno ne samo za normalno funkcionisanje, već i potpuno uživanje, tako da će imati mnogo razloga da budu ponosni na svoj kraj.

Ako se pitate zašto biste se preselili baš u K-District, znajte da su, osim zgodne lokacije, u pitanju najkvalitetniji stanovi koji se trenutno nalaze u ponudi na tržištu. Za njima vlada velika potražnja, pošto su izuzetno isplativa investicija u godinama koje dolaze, jer naprosto nemaju konkurenciju, a enorman porast cena novoizgrađenih nekretnina ne prestaje da raste.

Zgrade će imati od četiri do deset spratova. Stanovi će biti različitih kvadratura i budući stanovnici mogu već sada da biraju da li im više odgovara studio, stanovi sa od dve do šest soba ili bi radije izabrali neki od penthausa.

Takođe, u okviru K-District kompleksa će se nalaziti i hotel visoke kategorije.

Što se parkiranja tiče, za stanare K-District kompleksa će biti izgrađene dve podzemne garaže, koje će se prostirati kako ispod samih zgrada, tako i ispod pešačke promenade.

Investitori projekta – holandski “Pinnacle” i srpska kompanija “AGNS INVEST doo” – insistirali su na tome da u izgradnji kompleksa “K-District” budu korišćeni isključivo najkvalitetniji i najsavremeniji materijali. Da je to bio odličan potez, dokaz predstavlja to što je sama investicija premašila početne planove za nekoliko miliona evra.

Pazilo se na sve – od kvalitetne termičke i zvučne izolacije spoljnih i unutrašnjih zidova vanstandrardne debljine i prozora s troslojnim staklima koji štite od svih vremenskih uslova, preko ugradnje najsavremenijih SCHINDLER liftova, izuzetnih klima-uređaja i radijatora u sve domove, pa sve do najsitnijih detalja u samim stanovima.

Na primer, u stanovima će biti postavljen troslojni hrastov parket nemačke kompanije Haro, a pored toga što će sami kupci moći da biraju njegovu boju, kupac dobija trideset godina garancije. Kuhinje, kupatila i terase krase dizajnerska granitna keramička rešenja italijanske kompanije Florim.

Naravno, sve K-District zgrade zadovoljiće najviše ekološke standarde po pitanju energetske efikasnosti, što znači da će stanari ovog kompleksa imati značajno manje mesečne troškove za račune.

Ako se odlučite da svoj biznis ili porodicu preselite u baš u dorćolski K-District, znajte da za deset minuta hoda stižete u Knez Mihajlovu, za petnaest ste u Narodnom pozorištu, a u Zoološkom vrtu, Kalemegdanskom parku ili na 25. maju za svega pet. Od Savamale vas deli svega dva kilometra, a od Skadarlije tek kilometar i po.

Izvor: Blic

Kategorije

  • Nema kategorija
Call Now Button